Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Start verkoop Havenstadt op Paasshow @tielemankeukens op 14, 15 en 17 april 2017

NEDERLANDSE PRIMEUR OP GOEREE-OVERFLAKKEE 
Met de realisatie van nieuwbouwproject Havenstadt heeft Stad aan ’t Haringvliet een primeur op Nederlandse bodem. Het is voor het eerst dat een nieuwbouwwijk compleet met deelauto project op deze schaal wordt ontwikkeld. Projectontwikkelaar Jean Paul Scheurleer ging een samenwerking aan met BMW dealer F. Breeman, die het project zal ondersteunen met de levering van elektrische auto’s, procesbegeleiding en verdere verduurzaming. Vanwaar de keuze voor BMW en wat betekent deze samenwerking voor toekomstige bewoners?

BMW duurzaamste autofabrikant

De tijd dat het merk BMW alleen stond voor grote, krachtige motoren is definitief voorbij. Een van de kernwaardes van het merk, rijplezier, kent anno 2017 een compleet andere insteek. Niet alleen loopt het merk sinds de introductie van de BMW i3, BMW i8 en BMW Plug-in Hybride modellen voorop op het gebied van elektrisch rijden, volledig duurzame mobiliteit is iets dat BMW hoog in het vaandel heeft staan. Denk daarbij aan de levering van laadvoorzieningen, het stimuleren van groene energie en de deelname in deelauto projecten.

Niet voor niks staat BMW al jaren bovenaan de DowJones Sustainability Index, wereldwijd de belangrijkste beursindex voor duurzaam ondernemende bedrijven. Met deze onderscheiding is de volledige BMW Group sinds 2005 de duurzaamste fabrikant van personenauto’s ter wereld.

F. Breeman BMW: oudste én meest duurzame BMW dealer van Nederland.
Op internationale schaal kunnen we dus stellen dat het spreekwoordelijke gras bij BMW erg groen is. Maar hoe zit het dan lokaal? Lopen BMW dealers in Nederland in de pas met de groene aspiraties van hun importeur en zo ja, hoe voeren zij dit duurzame beleid dan uit? Een kijkje in de keuken bij F. Breeman BMW leert dat ‘duurzaamheid’ voor hen niet slechts een loze marketingkreet is maar in de praktijk ook daadwerkelijk wordt meegenomen in de dagelijkse besluitvorming.

Specialist duurzaamheid

Sterker nog, met de aanstelling van Jouke Baarda als ‘Specialist duurzaamheid’ heeft de oudste BMW dealer van Nederland een medewerker in dienst die zich puur en alleen bezighoudt met de verkoop van BMW’s elektrische modellen onder het label BMW i, ‘groene’ partnerships zoekt en die de duurzame belangen intern behartigd. Jouke: “Natuurlijk rijd ik zelf in de volledig elektrische BMW i3 maar er is zoveel meer. Zo hebben we als bedrijf ervoor gekozen te investeren in een duurzaamheidscentrum, een speciaal ingericht deel van de showroom op onze Rotterdamse vestiging, waarin iedereen welkom is voor advies over duurzame mobiliteit en waar je visueel kennis kunt maken met alle onderdelen van het BMW 360° ELECTRIC portfolio, zoals laadfaciliteiten en oplossingen voor het effectiever hergebruiken van energie voor thuis.

We bieden het complete plaatje aan. Als BMW i Agent in Rotterdam, hard op weg de meest duurzame stad van Nederland te worden, hebben we natuurlijk ook een voorbeeldfunctie. “Daarom ben ik vol enthousiasme deze samenwerking aangegaan”, gaat Jouke verder. “De visie van BMW op de toekomst wordt met dit project gerealiseerd. We gaan de volledig elektrische BMW i3 inzetten die bewoners van de in totaal 70 te realiseren nieuwbouwwoningen kunnen gebruiken. Zo zorgen we er niet alleen voor dat de vaak aanwezige tweede auto overbodig wordt, we gaan mee in de toenemende vraag naar het delen van auto’s en dragen bij aan een op de toekomst bestendig milieu.” Aldus Jouke Baarda van F. Breeman.

DE BMW i3. DE AUTO VAN VANDAAG
Voor 95% recyclebaar
Gemaakte met duurzame materialen
Emissievrij rijden
200 elektrische praktijkkilometers

 

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!