Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Zolang er ontwikkelingen zijn, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Zo ook bij de huishoudapparaten is men continu in beweging. De digitale wereld heeft een belangrijke plaats in ons leven gekregen en we kunnen het ons dan ook niet meer voorstellen hoe het is om niet verbonden te zijn met het internet. Ook Siemens blijft ontwikkelen en heeft nu zelfs WiFi-bedienbare huishoudapparaten. Maar wat is er nu eigenlijk zo handig aan internetbediening in de keuken?

Bediening met de WiFi
De nieuwste ontwikkelingen van Siemens zijn de keukenapparaten die bediend kunnen worden met een speciale Home Connect App. Om verbonden te zijn met je Siemens keukenapparaten moet er een gebruikersaccount aangemaakt worden om vervolgens de apparaten aan de app te koppelen. Doordat je keukenapparaten met een app bediend kunnen worden, geeft het je meer vrijheid en flexibiliteit in het huishouden.

Niet alleen je apparaten kunnen bediend worden met de app, er zitten ook verschillende handige functies in de app. Zo zijn er voor de apparaten allerlei accessoires te koop die gemakkelijk en snel via de app besteld kunnen worden.

Wanneer er problemen zijn met één van de apparaten, kan dit via de app gemeld worden. Met toestemming kan de klantenservice toegang krijgen tot het apparaat en online de oorzaak van het probleem vinden. Wanneer het probleem niet verholpen kan worden, zorgt de klantenservice van Siemens ervoor dat er een technicus langskomt.

Handleidingen zijn met de app ook verleden tijd, want in een handomdraai haal je in de app de juiste handleiding tevoorschijn. Hierin vind je getailleerde informatie en tips en trics voor programma’s en opties.

Slimme keukenapparatuur
Nergens in huis staan zoveel apparaten als in de keuken. Met de slimme keukenapparaten van Siemens wordt het wooncomfort verhoogd. Maar wat kunnen deze nieuwe slimme WiFi-bedienbare apparaten dan allemaal?

Koelkast
De Home Connect koelkast is uitgerust met drie verschillende functies: bediening op afstand, de bewaargids en camera in the fridge. De app houdt in de gaten wanneer de koelkast niet meer op de juiste temperatuur staat ingesteld. Wanneer de temperatuur bijgesteld moet worden, krijg je hier een melding van.

Het kan iedereen gebeuren dat er iets niet goed ligt in de koelkast waardoor de koelkast op een klein kiertje open blijft staan. Zodra de koelkast merkt dat het niet de bedoeling is dat de koelkast open blijft staan, zal er een pushmelding via de app komen dat de koelkast openstaat. Handig toch?!

Maar wat heeft de camera in de koelkast voor functie? Heb jij het dan nooit, je staat in de supermarkt en weet niet meer precies wat er in de koelkast staat? Dat is natuurlijk behoorlijk balen, want neem je dan op de gok producten mee of ga je eerst thuis kijken wat er in de koelkast ligt? We kiezen vaak voor het eerste! Maar met de nieuwe Siemens Home Connect App is dat verleden tijd, want met deze app kun je gemakkelijk de inhoud van de koelkast bekijken.

Producten kunnen op verschillende manieren bewaard worden. Met de Bewaargids in de Home Connect App worden de bewaaromstandigheden voor de boodschappen onthouden. De app vertelt hoe producten het beste bewaard kunnen blijven en geeft ook informatie over de voedingswaarde van de producten in de koelkast.

Oven
De slimme WiFi oven biedt je meer vrijheid en flexibiliteit. Vanavond een ovenschotel eten die alleen nog maar opgewarmd hoeft te worden? Stel de oven in met de app en de oven is al voorverwarmd wanneer je thuiskomt van een dag werken of een dagje uit.

Deze slimme oven van Siemens heeft voor veel gerechten al de juiste instellingen geprogrammeerd staan. Zo hoef je niet na te denken welk programma je moet gebruiken. Met één druk op de knop wordt jouw gerecht opgewarmd.

Van huis gaan en vergeten de oven uit de doen? Wanneer de oven nog aanstaat, kan de app een melding geven zodat je de oven via de app uit kunt zetten. Niet meer speciaal naar huis rijden, maar gewoon even op de app kijken.

Vaatwasmachine
Ook de vaatwasser is beschikbaar met WiFi. Zo kun je de vaatwasser aanzetten waar en wanneer je maar wilt en geeft de app een melding wanneer de vaatwasser klaar is en gereed is om leeg te ruimen.

De vaatwasser zit misschien niet altijd helemaal vol of juist weer vol met andere spullen dan normaal. Met een paar eenvoudige vragen over reinigingsvoorkeuren via de app, wordt het beste programma voor je uitgezocht. Via de app kan dit programma dan gemakkelijk gestart worden.

Het is ook mogelijk om meer inzicht te krijgen in het verbruik en proces. In de vorm van tekst, afbeeldingen, video’s en grafische weergaven wordt er een goed beeld gegeven van het water- en stroomverbruik.

Vaatwastabletten kopen we niet dagelijks en daarom vergeten we nog wel eens de voorraad aan te vullen. Zet bij aankoop van nieuwe vaatwastabletten een aantekening in de app en de app helpt je herinneren wanneer de voorraad bijna op is. Nooit meer met je hand op een lege plek grijpen dus!

Koffiemachine
De WiFi koffiemachine weet wat jij lekker vindt! In de app kan jouw favoriete koffie opgeslagen worden en hoef je deze niet meer handmatig op te zoeken. Met de app kan ook de sterkte, temperatuur en hoeveelheid melk naar eigen voorkeur aangepast worden.

Er zijn recepten zoals espresso en crème brûlée waar koffie als ingrediënt voor nodig is. Ook dit weet de slimme koffiemachine. Met één druk op de knop wordt het voorgeprogrammeerde recept naar de koffiemachine gestuurd en heb je precies de juiste hoeveelheid die je nodig hebt.

Natuurlijk is bediening met de hand ook gemakkelijk te doen, maar het grote voordeel van de bediening met de app is het gemak. Niet meer zoeken naar jouw favoriete koffie en geen vieze vingers meer op het koffieapparaat.

 

De keuken van de toekomst is een keuken met slimme keukenapparatuur. WiFi apparaten die het leven een stuk gemakkelijker maken. Ben jij al overtuigd? Wij adviseren je graag over de diverse mogelijkheden van de nieuwste keukenapparatuur van Siemens.

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!