Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Helmond/Middelharnis – Als producent van onder andere innovatieve keukenbladen en platinum partner van Cosentino, heeft Arte het genoegen om hèt nieuwe product van Cosentino te laten zien: Dekton®. Een  nagelnieuw  materiaal  met  talloze toepassingen  voor  binnen  en  buiten.  Zo  omschrijft  Cosentino  zijn  nieuwe  ‘ultracompacte  oppervlak’  Dekton®. Een materiaal dat niet mag ontbreken in het assortiment van Arte. Het nieuwe materiaal is te zien bij Tieleman Keukens in Middelharnis (Zuid-Holland).

Dekton® is het resultaat van een versnelde versie van natuurlijke natuursteenprocessen. Waar Moeder Aarde duizenden jaren voor nodig heeft, bereikt Cosentino in zo’n vier uur. Het productieproces is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt wordt om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken. Centraal staat de geavanceerde PST-technologie (Particle Sintering Technology), die ‘sintert’ minerale deeltjes zodat ze samensmelten en hun interne structuur verandert. Op die manier ontstaat een nieuwe massa die onder hoge temperaturen en extreme druk ultracompact wordt gemaakt: Dekton®.

3D-decoratie

Één van de belangrijkste processen in de productie van Dekton® is dat Cosentino met behulp van basiselementen zijn eigen grondstoffen vervaardigt. Zodra de speciale componenten zijn ontwikkeld, worden ze stuk voor stuk in een driedimensionaal systeem geplaatst tijdens het decoratieproces. Ze worden op die manier geïntegreerd in het volledige volume van het product en bepalen de uitstraling, de kwaliteit en de stabiliteit van het eindproduct.

Doordat de decoratie van Dekton® niet oppervlakkig is, maar door en door, kunnen ambitieuzere en complexere toepassingen worden vervaardigd. Dat maakt van Dekton® een bekleding in drie dimensies, waarbij de decoratie van het oppervlak doorloopt in de massa van het hele product.

De toepassingen voor Dekton zijn zeer uiteenlopend, van badkamers (wanden en vloeren), keukenwerkbladen, bekleding en vloeren, tot buitengevels.

Eigenschappen Dekton®:

  • Hoge vlekbestendigheid
  • Sterk bestand tegen krassen, schokken en slijtage
  • Dimensionale stabiliteit en hoge drukweerstand
  • Sterk bestand tegen hitte en thermische schokken, vorst en dooi.
  • Bestand tegen UV-stralen en kleurstabiliteit.

Dekton® is verkrijgbaar in 3 diktes: circa 1,2 cm, 2 cm en 3 cm en wordt geleverd in 14 verschillende kleuren, ondergebracht in drie collecties: de Solid Collection, Natural Collection en Tech Collection. Dekton is verkrijgbaar via Arte, zowel voor de keukenmarkt als de sanitair- en projectenmarkt (Arte in Sanitair en Arte in Projecten).
Bekijk hier de kleuren en alle andere informatie over Dekton: www.artegroep.nl/nl/keukens/materialen/arte-presents-dekton-by-cosentino/kleuren/1/ 

Dekton® is verkrijgbaar bij Tieleman Keukens te Middelharnis en vanaf april 2014 ook te zien en te testen bij de keukenspecialist uit Zuid-Holland.

Afspraak maken?

 

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!