Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Gaan we verhuizen of verbouwen? Een vraag die ook de eigenaren van het landhuis aan het randje van het Groene Hart zichzelf stelden. Het landhuis heeft zo’n mooie authentieke uitstraling, dat ze eigenlijk niet weg wilden. Maar het huis was verzakt en moest heel nauwkeurig opgevijzeld worden. In samenwerking met het bouwteam van architect Marcel de Ruiter en aannemer Jansen en van Ralen werd dit een uitdagend project. Ook Tieleman Keukens mocht onderdeel zijn van het geheel en zo hebben wij een prachtige keuken mogen plaatsen.

Volledige verbouwing 
Een ruime woonkeuken was één van de wensen, omdat ze graag koken en veel tijd doorbrengen in de keuken. Met dit idee van meer leefruimte en een woonkeuken is alles begonnen. De volledige woning is aangepakt en verbouwd. Alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Omdat het huis verzakt was, moest het allereerst volledig gestabiliseerd worden met palen. De grond er omheen is weggegraven en een kleine twintigtal palen zijn rondom de woning gezet. Ook zijn de bijkeuken en kelder vergroot.

Ruime woonkeuken
De ruimte waar verreweg het meeste gebruik van wordt gemaakt, is de keuken. Samen koken, eten of gezellig kletsen; de keuken voldoet aan alle wensen van de bewoners. De keuken van het merk Mereno is ruim en stoer. Aan de zijkant van de keuken zijn stalen schuifdeuren verwerkt die toegang geven tot de bijkeuken. Door de schuifdeuren open te laten, kan de bijkeuken bij de keuken getrokken worden als één groot geheel.

In de keuken is gekozen voor de houtsoort Red Gum die behandeld is in de kleur Elephant Grey. De houtnerf loopt volledig horizontaal door in de keuken. Ook mooi aan deze keuken zijn de dikkere fronten van 23 mm. Standaard fronten zijn 19 mm. Daarnaast is er ook gebruikgemaakt van tuigleer in de kleur Tundra Clay. De greepkanten van het front zijn afgewerkt met gunmetal. Wat tevens ook gebruikt is in andere elementen van de keuken.

Voor het werkblad is gekozen voor Bronze F Marmer, oftewel Bronze Fantasy Marmer. Het materiaal heeft een zwart/bruine achtergrond met daar doorheen lopend witte, en bruin/oranje/rode aders. Een mooie en luxe uitstraling! Ook is de keuken voorzien van een Quooker flex, de kraan voor koud, warm of kokend water.

 

Een prachtige keuken op een prachtige locatie. We hopen dan ook dat de bewoners nog vele jaren plezier zullen hebben van hun verbouwde woning en nieuwe keuken.

Kijk voor nog meer geplaatste Tieleman-keukens op:  www.tielemankeukens.nl/geplaatste-keukens
Ook een keukenontwerp laten maken? www.tielemankeukens.nl/afspraak-maken

 

Copyright: Fotografie Jurrit van der Waal, The Art of Living magazine

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!