Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Een tijd geleden hadden we het over een 3-in-1 waterkraan, maar er bestaan ook 4-in-1 waterkranen. Koud, warm en kokend water, maar wat kan er dan nog meer uit een kraan komen? Bij de 4-in-1 waterkraan van het merk Floww is gefilterd water toegevoegd aan het rijtje met verschillende soorten water.

Hoe werkt een 4-in-1 kraan
Deze elektronische kraan heeft vier verschillende standen. Een kraan met aan de rechterzijde een hendel voor warm en koud water en de linkerzijde met een drukknop voor kokend water en gefilterd water.

Met de Perfect 4 kraan kun je optimaal genieten van een zachte en écht zuivere smaak van water. Doordat het water gefilterd wordt, kan voorkomen worden dat er zich kalkaanslag vormt in andere keukenapparaten.

Soorten kranen
Er zijn drie verschillende varianten van deze handige kraan. Er is een ronde kraan die afgewerkt is met chroom en een ronde kraan die volledig van RVS is gemaakt. En als laatste is er nog een vierkante kraan, ook volledig gemaakt van RVS.

Alle varianten zijn uitgerust met een Touch-bediening met Led-indicatie. Een gebruiksvriendelijke en tevens veilige bediening die ondergebracht is in de draaiknop aan de linkerzijde van de kraan. Met deze draaiknop kan gekozen worden voor kokend water of gefilterd water. De Led-indicatie geeft kokend water aan met een rode kleur en gefilterd water met een blauwe kleur.

Met de Touch-bediening kan ook gebruikgemaakt worden van de panklaar-functie. Met deze functie kan de pan gevuld worden met 2 liter kokend water en bij gefilterd water is dit 1 liter. Precies genoeg voor een goed portie spaghetti of voor een karaf van 1 liter. De kraan stopt automatisch bij 1 of 2 liter, super handig toch?!

Bijpassende boiler
Om direct warm water te kunnen krijgen, is natuurlijk een boiler nodig. Zo is er voor deze kraan de Combi-L en de Combi-XL boiler geschikt.

Heb je geen ruimte over in een keukenkastje? Dan is de Combi-L een perfecte oplossing. Deze boiler past namelijk onder de kast, achter de plint. Belangrijke punten op een rij:

  • Inhoud 4,7 liter
  • Capaciteit: 3 liter kokend water (100 graden Celcius), 14 liter warm water (40 graden Celcius)
  • Afmetingen: 14,3 x 21,1 x 55 centimeter
  • Inclusief F1700 filterset

De Combi-XL boiler is een wat krachtigere boiler voor wie behoefte heeft aan een grote hoeveelheid warm of kokend water. Hoewel de Combi-XL boiler erg krachtig is, past deze vrijwel in ieder keukenkastje. Belangrijke punten op een rij:

  • Inhoud 10 liter
  • Capaciteit: 7,5 liter kokend water (100 graden Celcius), 32 liter warm water (40 graden Celcius)
  • Inclusief F1700 filterset

Zoals je ziet zijn beide boilers uitgerust met een F1700 filterset om het water goed te kunnen filteren. Dit filter heeft een capaciteit van 1700 liter en is geschikt voor de meeste keukensituaties. Met dit filter kan er, ongeacht de lokale waterkwaliteit en –hardheid, gefilterd en gekookt water van de allerbeste kwaliteit geleverd worden. Wanneer het filter vervangen moet worden, wordt dit aangegeven met een knippersignaal op de kraan. Afhankelijk van het gebruik, gaat het filter ongeveer een jaar mee. Naast het F1700 filter, die standaard meegeleverd wordt bij aanschaf van de Combi-L en Combi-XL boiler, is er ook nog een F2500 filter met een capaciteit van 2500 liter. Dit filter is echt voor grootverbruikers.

Nieuwsgierig geworden naar deze functionele kraan? Informeer vrijblijvend bij onze adviseurs naar deze kraan.

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!