Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Domein van hobbykoks  – Aan dit kookeiland wordt gewerkt, niet alleen door de bewoners zelf; zij doen dit ook graag tijdens kookavonden met hun vrienden. Daarom hier geen bar met krukken, maar veel werk-, kast- en loopruimte.

Tekst Yolande Schuur – Fotografie Tessa Francesca

Deze keuken uit de Snaidero collectie van Tieleman Keukens is met zijn combinatie van hout, aluminium, staal en no-nonsens sfeer geïnspireerd op het Italiaanse platteland. “Het is een ontwerp van Michèle Marcon. In onze showroom staat een opstelling waar de opdrachtgevers direct weg van waren”, vertelt adviseur Eliza Struik. GOED ZICHT De bewoners hadden enkele specifieke wensen, zoals de mogelijkheid met meerdere mensen te kunnen koken, genoeg afzetruimte voor apparatuur, extra loopruimte en een kast waarin de wasmachine een plek kon krijgen. Eliza bracht alle wensen samen in een totaalontwerp dat bestaat uit een kookeiland, hoge kastenwand, apart werkhoekje met apparatuur en handige rekjes van staal. Het ontwerp benadrukt bovendien de zichtlijnen in het huis. “Vanuit de hal kijk je door de stalen deuren langs het kookeiland de tuin in.” NET ECHT Dat mooi ‘hout’ niet per se van hout hoeft te zijn, is zichtbaar én voelbaar in deze keuken. Datzelfde geldt voor het kunststof werkblad van Topcore, dat stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen is. Eliza: “Dit materiaal voelt aan zoals het oogt, in dit geval als steen. Het laat zich goed combineren met het aluminium van de fronten, dat een fluwelige uitstraling heeft en ook om de hoeken mooi is afgewerkt.” Inmiddels wordt de keuken naar volle tevredenheid intensief gebruikt. En soms is er tijd om even aan de hoge bartafel te zitten en te genieten van de mooie keuken.

IDENTIKIT MATERIALEN: fronten van gespoten aluminium en kunststof met eikenhout look & feel, kastgrepen van Viking, werkblad van massief Topcore kunststof APPARATUUR: kookplaat Fusion Volcano met extra sterke wokbrander van ATAG, stoomoven en combi-oven van Siemens, alles-in-een kraan van Quooker ONTWERP: Tieleman Keukens Korendreef 15, 3241 AS Middelharnis +31 187 602 555 info@tieleman.nl, tieleman.nl

Meer geplaatste Tieleman-keukens bekijken:  www.tielemankeukens.nl/geplaatste-keukens

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!