Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Dubbel genieten in deze Tieleman-keuken in Huize de Regentes in Den Haag (met dank aan Miele)

Als je vaak voor grotere groepen kookt, is het handig om sommige apparaten dubbel uit te voeren. En met een schiereiland middenin de ruimte, kan iedereen een handje meehelpen.

Tekst: Yolande Schuur – Fotografie: Tessa Francesca

Een goede logistiek is extra belangrijk in een keuken waar vaak door meerdere mensen tegelijk wordt gekookt, zoals in deze Tielemankeuken in een voornaam herenhuis in Den Haag. De routing was daarom het uitgangspunt in het ontwerp, dat Arie-Cornelis Bakker van Tieleman Keukens maakte in overleg met de betrokken interi – eurarchitect.

SCHIEREILAND
Centraal in het ontwerp staat het schiereiland waaraan wordt ge – kookt en dat ook veel werk- en kastruimte biedt. “Een eiland is ook overwogen, maar een schiereiland paste beter in een goed functio – neel ontwerp”, vertelt Arie-Cornelis. De opmaat gemaakte afzuigkap is bijna net zo lang als het eiland. In het werkgedeelte dat daar haaks opstaat, wordt gespoeld, afgewassen en hebben een rvs vaatwas – ser, twee combi-stoomovens en twee heteluchtovens een plek. “Hier is gekozen voor Miele-ovens, vanwege de kwaliteit van de temperatuurregeling. Die is namelijk altijd constant.” Hoge kasten met een dubbele koel-vriescombinatie, eveneens afgewerkt met rvs, en een apart koffiehoekje maken de keuken compleet.

FUNCTIONALITEIT
De statige uitstraling van het pand was leidraad bij de keuze voor de materialen. Hier passen marmer en fraaie paneeldeuren. Maar ook hier was functionaliteit erg belangrijk en viel de keuze op een praktisch keramisch werkblad (in marmerlook) en deuren van hoogwaardige houtvezelplaat. “Echt marmer is natuurlijk prachtig, maar erg kwetsbaar en moeilijk in onderhoud. De keuken is daarom gemaakt van materialen die makkelijk afneembaar, slijt- en krasvast zijn en die ook lang meegaan”, aldus Arie-Cornelis. Onmisbare eigenschappen in een sfeervolle keuken die intensief gebruikt wordt.

IDENTIKIT MATERIALEN: hoogwaardige houtvezelplaat afgewerkt met satijnlak voor de fronten, keramiek werkblad in marmerlook: type Kairos van Arte de Granito APPARATUUR: combi-stoomoven, oven en gaskookplaat van Miele (alles dubbel uitgevoerd), dubbele koel-vriescombinatie van Liebherr en afzuigkap van Wave ONTWERP: Tieleman Keukens Korendreef 15, 3241 AS Middelharnis +31 187 602 555 info@tieleman.nl, tieleman.nl

Met dank aan Huize de Regentes in Den Haag en Miele Nederland

 

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!