Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Hoe groot of hoe klein de keuken ook is, eigenlijk kom je altijd ruimte tekort. Soms wil je spullen in een gesloten ruimte opbergen, maar soms wil je dat het gezien wordt. Maar ja waar ga je al die spullen dan neerzetten? Een nis is dan een perfecte oplossing.

Nissen in de keuken
Een nis kan ook wel vertaald worden als een uitholling in de muur. Op sommige plaatsen in de muur zorg je ervoor dat het muurvlak dieper komt te liggen waardoor er een inkeping ontstaat. Een nis is een perfecte uitsparing in de bestaande muur waar je anders niets mee zou doen.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om planken aan de muur te bevestigen om wat spullen op te zetten, maar vooral in een kleine ruimte is een nis erg handig. Een plank of rek steekt namelijk altijd uit en van een nis heb je geen last en kun je toch wat spullen neerzetten. En je kruidenpotjes staan toch leuker in een nis dan op een rekje wat je aan de muur moet schroeven en altijd maar in de weg hangt.

Naast het feit dat een nis handig is, ziet het er ook nog eens erg mooi uit! Een nis in de keuken kan zelfs betegeld worden om meer aandacht te geven aan je nis. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de muur een andere kleur te geven dan je nis, of andersom. Tal van mogelijkheden om je nis aandacht te geven!

Wil je toch planken in de keuken en heb je de mogelijkheid om een nis te maken? Kies er dan voor om de planken in de nis te maken. Je zult zien dat dit erg mooi staat!

Hoe te maken
Een nis is eenvoudig zelf te maken, maar wil je er zeker van zijn dat het 100% goed is, laat het dan doen door een professional. Want wie weet is de muur die jij in gedachte had niet geschikt voor een nis.

Nissen zijn er in verschillende soorten en maten, maar het design is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte. Over het algemeen zijn nissen vaak in een vierkant of rechthoek gemaakt, maar soms zie je nissen die een afgeronde bovenkant hebben. Deze afgeronde bovenkant zorgt voor een authentieke look. Hoewel een nis een uitholling in de bestaande muur is, bestaan er ook nissen die gecreëerd zijn door een voorzetwand. Ook worden nissen vaak gecreëerd tussen twee bestaande muren.

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een nis te laten maken. Niet alleen in de keuken, maar ook in de woonkamer, badkamer, slaapkamer of hal zie je ze steeds vaker terugkomen.

Maak een afspraak bij tieleman keukens

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!