Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

Familie Fundament Award: Tieleman Keukens door www.fambizz.nl 

Middelharnis – Tieleman Keukens strijdt mee om de Familie Fundament Award 2014. Het familiebedrijf was één van de winnaars in de categorie ‘10 tot 50 medewerkers’ in de regio West.

Familiebedrijf Tieleman is samen met nog elf familiebedrijven in de race voor de Familie Fundament Award. De keukenspecialist uit Middelharnis was samen met Vallenduuk Advocaten één van de trotse winnaars in de categorie ‘10 tot 50 medewerkers’ in de regio West. Fambizz interviewde Jan Tieleman, directeur van de keukenzaak, die liet weten dat ondanks de neergaande markt de inspanningen om toch groei te realiseren niet onbeloond zijn gebleven.

Hoe groot was de verrassing?
“Het was toch wel een verrassing voor ons ja. Natuurlijk hoop je bij zo’n verkiezing dat je de volgende ronde bereikt, want dat is natuurlijk een grote eer. Maar je houdt er in ieder geval geen rekening mee en dan is de verrassing des te groter als je naam wordt omgeroepen.”

Wat maakt Tieleman Keukens zo bijzonder?
“Wij blijven goed presteren in een sterk neergaande markt. Door de nodige marketinginspanningen hebben wij van de naam Tieleman een merknaam gemaakt, die we nu verder in de markt aan het . We willen ons (merk) onderscheiden op elk vlak bij de aanschaf van een nieuwe keuken of keukenrenovatie. Ik zeg daarom ook altijd: het kopen van een keuken moet een feest zijn! Dit is geen loze kreet. De beleving, gezelligheid en sfeer moeten samen gaan met kwaliteit en betrouwbaarheid van oriëntatie tot aankoop en van montage tot aan service na 30 jaar.
Sinds de opening van onze nieuwe vestiging in Middelharnis in 2008, is de keukenbranche met bijna de helft gekrompen. Ondanks dat zijn wij over het afgelopen jaar toch met ruim tien procent gegroeid en dat is toch wel bijzonder te noemen.”

Hoe hebben jullie je dan zo goed staande gehouden?
“Wij hebben ons gebied vergroot. Eerder waren we eigenlijk alleen actief in Zuidwest Nederland, maar we hebben onze activiteiten nu ook verplaatst naar een groter deel van Nederland en zelfs naar België. Doordat de keukenverkoop hand in hand gaat met de nieuwbouw, wordt de komende jaren nog geen groei verwacht. Maar door onze uitbreiding vissen we in een grotere vijver, alleen zijn er nu even wat minder vissen. Wij blijven dus investeren, dat is het belangrijkste. Tot op de dag van vandaag heb ik alles wat ik verdiend heb weer geïnvesteerd in het bedrijf. Het bedrijf zie ik echt als mijn hobby,  het is mijn kindje.”

Hoe wordt het familiekarakter binnen Tieleman Keukens bewaakt?
“Heel sterk. Mijn twee zoons werken ook in het bedrijf, maar eigenlijk zeg ik altijd dat ik 48 kinderen heb. Mijn medewerkers zie ik namelijk echt als familie. Mijn twee zoons nemen op korte termijn allebei tien tot twintig procent van de aandelen over, waardoor het qua opvolging wel goed zit. Alle ‘Tielevrouwen en -mannen’ hebben de neus in dezelfde richting staan en zij dragen de waarden van het bedrijf ook goed uit. Daar ben ik heel erg trots op.”

Brochure aanvragen bij familiebedrijf Tieleman Keukens:  www.tielemankeukens.nl/brochure-aanvragen

Of een vrijblijvende afspraak maken:  www.tielemankeukens.nl/afspraak-maken

 

Lees ook:  blog.tielemankeukens.nl/waarom-een-keuken-kopen-bij-een-zelfstandig-familiebedrijf/

Lees ook:  www.tielemankeukens.nl/waarom-tieleman-keukens/over-tieleman-keukens

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!