Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres
Is het verstandig om een keuken te renoveren of is een nieuwe keuken een betere optie? Bij Tieleman Keukens zetten we de voor- en nadelen voor u op een rij. Vaak merken wij dat klanten die in eerste instantie denken aan een grondige keukenrenovatie toch voor een nieuwe keuken kiezen. Dit hangt echter volledig van de situatie af.

Voordelen
Een groot voordeel van keukenrenovatie is dat een renovatie vaak goedkoper is dan een nieuwe keuken plaatsen. En hoewel een keukenrenovatie niet zoveel kost, krijgt een keuken wel een compleet nieuwe ‘look’. Voor wie graag een nieuwe keuken wilt, maar niet het budget heeft om een nieuwe keuken te kopen, is keukenrenovatie een perfecte optie.
Een ander voordeel is een waardestijging van uw huis. Omdat een keukenrenovatie minder kost dan het plaatsen van een nieuwe keuken, is het mogelijk dat uw huis een grote waardestijging krijgt door een keukenrenovatie. Dit is echter van een aantal factoren afhankelijk, zoals de indeling van de keuken en de omvang van de keukenrenovatie. Onze experts bekijken samen met u de verschillende opties en kiezen een oplossing op maat.

Nadelen
Er kleven een paar nadelen aan een keukenrenovatie. Ten eerste is de indeling van een keuken moeilijk te wijzigen. Het is wel mogelijk, maar dit betekent dat de kosten stijgen. Hierdoor krimpt de marge tussen een keukenrenovatie en een nieuwe keuken. In dat geval raden wij klanten altijd aan om voor een nieuwe keuken te kiezen.
Ook kan het zijn dat een fabrikant bepaalde formaten keukendeuren niet meer levert. In dat geval moeten onze monteurs op maat gemaakte deuren maken. Dit kost meer dan nieuwe keukendeurtjes bestellen voor een nieuwe keuken. Kortom, ook in dit geval is het verstandiger om voor een nieuwe keuken te kiezen.
Een gerenoveerde keuken is geen nieuwe keuken. Als uw keuken van ouderdom uit elkaar valt, dan is het niet verstandig om alleen het keukenblad of de keukendeurtjes te vervangen. Uw keuken ziet er dan misschien beter uit, maar de keuken gaat nog maar een paar jaar mee. Houd dus rekening met de huidige staat van uw keuken.

-> Lees verder op www.tielemankeukens.nl/keuken-renoveren
->  bekijk hoe Tieleman Keukens een make-over geeft aan een bestaande Tieleman-keuken:  
www.youtube.com/watch?v=bXxS9RYu6Ws
->  afspraak maken bij u thuis of in onze showroom (‘s avonds kan ook)  www.tielemankeukens.nl/afspraak-maken

 

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!