Get Amazing Stories

Get great contents delivered straight to your inbox everyday, just a click away, Sign Up Now.
E-mailadres

De Familie Fundament Award wordt uitgereikt aan veelbelovende familiebedrijven. 18 november 2013 was de eerste voorronde in Alphen aan den Rijn. De winnaars gaan door naar de landelijke finale op 20 maart 2014.

De jury werd gevormd door vakbekwame mensen uit het bedrijfsleven en stond onder leiding van Mart Pfeiffer van Rabobank. Ze lette vooral op het familiekarakter van de deelnemende bedrijven, hun mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en de manier waarop ze goed bestuur gewaarborgd hebben.

Winnaars kleinere bedrijven: Tieleman Keukens en Vallenduuk Advocaten waren de winnaars in de categorie kleine bedrijven (tot vijftig medewerkers). De jury prees Vallenduuk vanwege zijn oog voor de samenleving en een goed mvo-beleid. Tielemans sprong eruit vanwege de professionaliteit van het bedrijf. “Bij beide bedrijven staan continuïteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat zijn elementen waarmee familiebedrijven zich onderscheiden van andere bedrijven”, zegt Ilse Matser, directeur van het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf.

Winnaars grotere bedrijven: Bij de grotere familiebedrijven (meer dan vijftig medewerkers) streken KIVO Plastic Verpakkingen en logistiek dienstverlener Hiemstra Group met de eer. De jury prees KIVO om zijn familiestatuut en ondernemingsplan terwijl Hiemstra Groep eruit sprong vanwege de sterke financiering van het bedrijf. Matser: “De ondernemingen zijn actief bezig met het behoud van het familiekarakter en de vormgeving van goed bestuur. Een sterke financiële positie is prijzenswaardig, zeker in de huidige tijd.”

De andere voorrondes zijn deze week in Apeldoorn (regio noord-oost-midden) en vrijdagavond in Eindhoven (regio zuid-oost).

Lees ook:  blog.tielemankeukens.nl/waarom-een-keuken-kopen-bij-een-zelfstandig-familiebedrijf/

Afspraak maken?  www.tielemankeukens.nl/afspraak-maken

 

De Tieleman-keukenbrochure (inclusief smakelijke verrassing) ontvangen? Klik hier!